
استراتژی دیجیتال مارکتینگ و اهمیت آن
با توجه به افزایش محبوبیت شبکههای اجتماعی و انجام اغلب کارها به صورت اینترنتی و آنلاین، دیجیتال مارکتینگ و استراتژی دیجیتال مارکتینگ میتواند کمک شایانی به پیشرفت کسب و کارها به صورت اینترنتی و آنلاین کند.
در این مقاله ما قصد داریم در رابطه با دیجیتال مارکتینگ، استراتژی مربوط به آن و همچنین اهمیت استراتژی در کسب و کارهای آنلاین اطلاعاتی در اختیار شما قرار دهیم. پس تا پایان مقاله همراه ما باشید.
استراتژی دیجیتال مارکتینگ چیست؟
قبل از اینکه راجع به استراتژی دیجیتال مارکتینگ صحبت کنیم، اشارهی کوتاهی به مفهوم دیجیتال مارکتینگ میکنیم و بعد به سراغ استراتژی مربوط به آن میرویم. دیجیتال مارکتینگ به معنی بازاریابی است، این بازاریابی میتواند برای معرفی یک محصول یا خدمت خاصی انجام بگیرد. البته این نوع بازاریابی به صورت الکترونیکی و اینترنتی (شبکههای اجتماعی، وب) انجام میگیرد.
استراتژی مربوط به دیجیتال مارکتینگ به معنی برنامه ریزی برای دست یافتن به هدف است. در واقع تمامی روشها و برنامه ریزیهای که در راستای پیشرفت و موفقیت دیجیتال مارکتینگ انجام میگیرد، یک نوع استراتژی محسوب میشود.
طبیعی است که برای ایجاد یک برنامه ریزی، شما باید یک هدف و طرح خاصی داشته باشید، تا برای رسیدن به آن طرح و هدف برنامه ریزی کنید. در این مسیر آنالیز مخاطب، جذب آن و ارائه خدمات طبق نیاز و خواستهی مخاطب میتواند، موفقیت زیادی در این مسیر برای شما داشته باشد.
اهمیت استراتژی در کسب و کار آنلاین
با در نظر گرفتن این موضوع که فضای آنلاین و شبکههای اجتماعی جایگاه خاصی در زندگی افراد پیدا کردهاند، به طوری که میتوان گفت حتی فضای آنلاین و شبکههای اجتماعی از تلویزیون و برنامههای آن پیشی گرفتهاند. پس طبیعی است که دیجیتال مارکتینگ و استراتژی دیجیتال مارکتینگ جایگاه و اهمیت ویژهای در رونق و پیشرفت کسب و کارهای آنلاین داشته باشد.
با این توصیف اگر یک کسب و کار اینترنتی دارید و میخواهید وارد بازار کار اینترنتی شوید، بدون هدف و استراتژی نمیتوانید به موفقیت و پیشرفت در حوزه کاری خود برسید. چرا که با افزایش رقابت بین کسب و کارهای اینترنتی شما باید در حوزه کاری خود با به کارگیری استراتژیهای خاص حرفی برای گفتن داشته باشید.
استراتژی شما را موظف به برنامه ریزی میکند، و هر کاری که بر پایه برنامه ریزی پیش برود، در نهایت به هدف مورد نظر میرسد. همچنین شما در حین طراحی استراتژی با بخشهای قدرتمند و ضعیف خود و کارهایتان آشنا میشوید. یک استراتژی هدفمند، کارایی فعالیت شما را افزایش میدهد.
از لحاظ رقابتی هم کسب و کارهایی که استراتژی و برنامهی خاص خود را دارند، همیشه موفقتر عمل میکنند. استراتژی دیجیتال مارکتینگ همچنین به شما کمک میکند تا نحوه پیشرفت کار خود را از قبل طراحی کنید و به نوعی روی کار خود کنترل و تسلط داشته باشید.
استراتژی بازاریابی دیجیتال
همانطور که اشاره کردیم استراتژی به معنای برنامه ریزی و طراحی برای دست یافتن به یک هدف خاص است. حال با این تفسیر استراتژی بازاریابی دیجیتال به معنی برنامه ریزیها و طراحیهایی است که باعث شود بازاریابی دیجیتال به بهترین و مفیدترین حالت ممکن، در جهت جذب مشتری و مخاطب انجام شود.
با پیشرفت فضای اینترنتی یک بستر عالی برای رونق کسب و کارها به صورت اینترنتی ایجاد شده است، برای استفاده از فضای اینترنتی به بهترین شکل برای رونق کسب و کار خود باید، مخاطب خود را شناسایی و آنالیز کنید و بر اساس آن یک بازاریابی درست و هدفمند انجام دهید. در واقع استراتژی بازاریابی باعث میشود تا استراتژی دیجیتال مارکتینگ شما دیده شود.
چند نمونه از استراتژیهایی که برای بازاریابی خود میتوانید انجام دهید:
- یک صفحه یا یک وبلاگ برای کسب و کار خود راه بیندازید.
- محصول یا خدمتی که مد نظرشما است را در یک شبکه پرمخاطب مانند اینستاگرام، تلگرام و... تبلیغ کنید.
- با چند مقاله آموزشی رایگان مخاطب را به سمت خود جذب کنید.
- سئو و کیفیت کارهای خود را افزایش دهید.
- یک جلسه آنلاین یا وبینار میتواند باعث افزایش اعتماد به شما شود.
- طراحیهای تصویری یا ضبط پادکست
- و...
نحوه طراحی استراتژی بازاریابی دیجیتال؟
برای اینکه در بازاریابی خود موفق عمل کنید، باید برای بازاریابی خود استراتژیهای خاصی طراحی کنید، استراتژی بازاریابی، در پیشرفت استراتژی دیجیتال مارکتینگ شما کمک میکند. برای طراحی استراتژی بازاریابی بهتر است به روشهایی که برای شما شرح داده میشود توجه کنید:
- طراحی پرسونا از مخاطبان و مشتریان خودتان (پرسونا: در واقع مشتری و مخاطب شما است که به صورت پیشفرض طراحی شده است.) در بازاریابی چه به صورت سنتی چه به صورت آنلاین باید مخاطب محور عمل شود، و شناخت نسبی از مخاطب داشته باشید، تا بتوانید در ارائه محصول و خدمت خود موفق باشید.
طراحی پرسونا به شما امکان میدهد، مخاطب خود را تا حدی بشناسید و به صورت پیشفرض آن را طراحی کنید. به دست آوردن اطلاعاتی از شرایط روحی و علایق (کیفی) همچنین اطلاعاتی از شرایط اقتصادی و اجتماعی (کمی) در طراحی پرسونا به شما کمک میکند.
- برای محتوایی که تولید میکنید برنامه ریزی داشته باشید:
با توجه به پرسونا یک برنامه که در آن هدف، فضای تبلیغاتی که در نظر دارید و... را مشخص کنید.
- با توجه به نوع خدمات و محصولاتی که دارید بستر مناسبی برای تیبلیغ و بازاریابی را انتخاب کنید.
در این مورد هم باید پرسونا، بودجه در دسترس و هدفی که دارید، یک محیط مناسب برای تبلیغ خود انتخاب کنید.
- هدف استراتژی شما باید واضح، مشخص و در کنترل شما باشد.
استراتژی خود را بر پایه هدف خود پیش ببرید.
جمع بندی
در عصر حاضر که دسترسی به اینترنت بسیار بیشتر از گذشته است و علاقه مندی مردم هم به استفاده از فضاهای مجازی بسیار زیاد است، انجام دیجیتال مارکتینگ و همچنین داشتن یک استراتژی دیجیتال مارکتینگ قوی میتواند، در پیشرفت کار و حرفهی شما بسیار موثر باشد.
استراتژی در همهی کارها و حرفهها باعث میشود تا از افراد و رقبایی که استراتژی و هدف خاصی ندارند، جلوتر و موفقتر باشید. بازاریابی، شناسایی و آنالیز مخاطب هم برای پیشرفت کار بسیار مهم است. بازاریابی هم به نوبه خود نیازمند استراتژیهای خاصی است.
استراتژی بازاریابی دیجیتال بسیار مهم است و در واقع به شما کمک میکند، تا حوزه کاری خودتان را به نحو احسن بتوانید به مخاطب ارائه دهید.