
روانشناسی رنگ قرمز در بازاریابی و طراحی سایت
در دنیای بازاریابی، رنگها جزء لاینفک کار بازاریابان و طراحان بازاریابی محسوب میشود. ساعتها در باره پالت رنگها و لایههای طراحی بحث میشود، چرا که اگر رنگ اشتباهی انتخاب شود، تاثیر مخربی بر روی ارتباط مشتریان با محصولات ما خواهد داشت. رنگ بسته بندی یک محصول موجب میشود تا خریداری شود و طراحی و رنگ زیبای به کار رفته در یک وب سایت میتواند مصرف کنندگان را برای کشف و اکتشاف عمیقتر در یک وبسایت ترغیب نماید.
رنگها باعث میشوند که مشتریان یک برند را از دیگری متمایز کنند. بازاریابان هم از رنگها استفاده میکنند تا یک احساسات را برانگیزند تا یک وبسایت یا یک بسته بندی را تبلیغ کنند.
ما سعی داریم در سلسله مقالاتی در وب سایت کدنگار به بررسی و همیت روانشناسی رنگها و کاربرد آن، در بازاریابی و طراحی سایت بپردازیم. این مقالات از سایتهای گوناگونی مانند Canva و Impact گردآوری شدند. این قسمت به رنگ قرمز میپردازیم. رنگ قرمز، یحتمل بیش از هر رنگ دیگری، میتواند احساسات را بر انگیزد و باعث شود تا ما خیلی عمیقتر بر روی موضوعات گوناگون تمرکز کنیم.
رنگها چگونه در طراحی سایت به ما کمک میکنند؟
وقتی بحث طراحی و انتخاب رنگها در بازاریابی میشود، سه دسته رنگ مورد بررسی قرار میگیرند: رنگهای سرد، رنگهای گرم و رنگهای خنثی. آبی، سبزها و طیف رنگی بنفش در دسته رنگهای سر قرار میگیرند و غالبا احساساتی مانند حرفهای بودن، اعتبار و اطمینان را بر میانگیزند. برای همین است که خیلی از موسسات مالی و غیر مالی از این رنگها در لوگوی خود استفاده میکنند.
رنگهای خنثی معمولا، رنگهای دسته دوم در طراحی و برندینگ هستند. این رنگها شامل رنگهای سفید، خاکستری، قهوهای و سیاه شده و وقتی به رنگهای دیگر اضافه شوند میتوانند کمی از تندی و قدرت این رنگها را بگیرند. رنگهای گرم مانند رنگ قرمز، زرد و نارنجی میتوانند احساس شادی، لذت، انرژی و گرما را به انسان منتقل کنند.
رنگهای گرم معمولا باعث میشوند مشتریان به اقداماتی دست بزنند که به طور معمول آنها را کنار میگذارند. اقداماتی مانند امور خیریه. همچنین این رنگها برای دکمههایی مانند Call-to-action بسیار مناسب اند.
رنگ قرمز برای ما چه کار انجام میدهد؟
رنگ قرمز به خاطر احساسات مختلفی که میتواند بر انگیزد، بسیار کاربردی است. همانطور که در بالا گفته شد، رنگ قرمز در دسته رنگهای گرم قرار میگیرد که احساساتی مانند گرمی، انرژی و توجه را بر میانگیزاند. در فرهنگ عمومی رنگ قرمز میتواند معانی خاصی را بر انگیزانند، مثلا رنگ قرمز قلب به معنای عشق و رنگ قرمز هلالِ ماه جمعیت هلال احمر نماد کمک و حمایت است. رنگ قرمز همچنین در پرچمهای بسیاری از کشورها نماد حمایت از وطن و شهادت ایثار است.
همچنین رنگ قرمز میتواند نماد احساسات منفی و یا دستورات آنی و فوری باشد. معلمها معمولا از خودکار قرمز برای تصحیح برگهها استفاده میکنند و فیلمها از رنگ قرمز برای القای حس ترس استفاده میکنند.
چگونه از رنگ قرمز استفاده کنیم؟
هنگام استفاده از رنگ قرمز ، چند تاکتیک وجود دارد که به شما کمک می کند تا هدف انتخاب رنگ قرمزتان را مشخص کنید. یکی از این تاکتیکها تنظیم طیف رنگ با استفاده از رنگهای روشنتر قرمز برای القای احساسات زنانهتر ، نرمتر و استفاده از طیف رنگهای فرمز تیرهتر برای احساسات آتشینتر و معتبرتر است.
با توجه به احساسات متفاوتی که رنگ قرمز القاء میکند، اغلب از رنگهای روشنتر آن در بخش های بزرگتر وبسایتها یا به عنوان یک رنگ پس زمینه ظریف استفاده میشود ، در حالی که از رنگهای تیرهتر رنگ قرمز به مقدار کم در عناصر گرافیکی و یا در متن استفاده می شود. مثلا، برای برجسته کردن یک کلمه یا عبارت یا به عنوان رنگ اصلی CTA برای برانگیختن احساسات مشتریان میتوان از قرمز استفاده کرد. یک تاکتیک دیگر برای نرم کردن استفاده از رنگ قرمز با رنگ مکمل برای کمک به انتقال پیام است. جفت شدن رنگ قرمز با رنگهای خنک یا خنثی باعث کاهش شدت آن در حالی که رنگهای متضاد مانند زرد ، تعادل دارند و از احساسات رنگ پشتیبانی می کنند.