
از این صریحتر نمیتوان گفت: رنگ عنصری ضروری در طراحی و برندینگ است. وقتی به لوازم و اشیایی که دوست داریم نگاه یا فکر میکنیم؛ مانند پیرهن محبوبمان، حمامان، یک تکه نقاشی و یا حتی دِسِر مورد علاقه مان، رنگ تاثیر عمیقی بر ذهن و جان ما دارد. رنگها بر روی احساسات ما تاثیر میگذارند و حس و حال ما را تغییر میدهد. ما در سلسله مقالاتی در وبلاگ کدنگار به بررسی اثرات روانشناسی رنگها در بازاریابی و طراحی سایت پرداختهایم.
در مقالات پیشین، گفته بودیم که رنگها به دو دسته کلی گرم و سرد تقسیم بندی میشوند. از سه رنگ اصلی قرمز و زرد رنگ گرم و رنگ آبی رنگ سرد محسوب میشود. در طیف رنگی، یکی از مهمترین طیفها طیفِ رنگی میان قرمز و زرد است که ما به آن طیف رنگی نارنجی میگوییم. و در این قسمت میخواهیم به بررسی و روانشناسی رنگ نارنجی بپردازیم.
روانشناسی رنگ نارنجی
رنگ نارنجی که موضوع این مقاله است میتواند یک دوگانه حسی برای ما ایجاد کند. یک زندانی آمریکایی را نگاه کنید که لباسی نارنجی به تن دارد و یا یک راهب بودایی را در نظر بگیرید که ردایی نارنجی رنگ بر تن دارد. این دو حسی متفاوت را به ما القاء میکنند. به ابزارآلات ایمنی مانند کله قندیهای جاده فکر کنید و یا رنگ نارنجی پرتقال.
در روانشناسی طراحی ما به رنگ نارنجی از دو منظر نگاه میکنیم:
یک: رنگی که نشانی از شادی، جوانی و سلامت دارد و ما را به یاد غروب یا طلوع آفتاب و یا برگهای پاییزی میاندازد.
دو: رنگی که نماد خطر، یا جلب توجه و هشدار است.
رنگ نارنجی در بازاریابی و طراحی
در دنیای رنگها، نارنجی انگار رنگی است برای دیدهشدن سایر رنگها. بر خلاف رنگهای اولیه شما رنگ نارنجی را در پرچم کشورها نمیبینید. جوکی وجود دارد که میگوید اگر غیر از هند و ایرلند نام کشوری را به زبان بیاورید که در پرچمش رنگ نارنجی وجود دارد، شما احتمالا از ارمنستان هستید. با این حال، این بدین معنی نیست که رنگ بنفش رنگ قدرتمندی در دنیای طراحی و بازاریابی نیست. در دنیای بازاریابی رنگ نارنجی بیشتر برای به تصویر کشیدن جوانی، شادابی و همچنین شاخص کردن (Bold) یک چیز به کار میرود. رنگ نارنجی معمولا به عنوان نماد انرژی سلامتی و همچنین برای جلب توجه به کار میرود.
رنگ نارنجی احساس گرمی و دنجی منتقل میکند و می تواند نماد فراز و نشیب، و الهام بخش باشد. با این حال ، وضعیت آن به عنوان یک رنگ هشدار دهنده می تواند توسط بافت و سایر رنگ ها نرم شود. در بعضی مواقع ، شرکت ها ممکن است دقیقاً به دلیل ارتباط آن با زنگ خطر، و با افزایش امنیت، از نارنجی استفاده کنند.
وقتی صحبت از برندینگ و طراحی می شود، نارنجی احساسی را ایجاد می کند که واقعاً می تواند ظاهر شود - به روشی کاملاً آرام. از طرف دیگر، برخی از شرکتها کلا از رنگ نارنجی استفاده و رنگی را انتخاب می کنند که مسلماً دارای معانی وسیعی است که بهترین آنها برای هر کسی ارزشمند است. یافتن نارنجی موجود در طراحی محصول و طراحی وب غیر معمول نیست. اما این اغلب به عنوان یک حس است که در برابر رنگ های متضاد یا خنثی ایستاده است.
در هر یک از رنگ نارنجی برای تأکید بر فراخوانی (CTA) استفاده می شود که در بازاریابی دیجیتال کاملاً متداول است. تقابل آن با عناصر دیگر (بیشتر در انتهای آبی طیف) باعث می شود تا به خوبی دیده شود. خنک بودن رنگ های دیگر توسط دکمه کوچک و قابل کلیک که رنگی نارنجی و گرمایی دنج دارد، کاهش می یابد. نارنجی دعوت کننده، استقبال کننده است و مخاطب را مجبور میکند که کلیک کند. کمتر پیش میآید تا ما از رنگ نارنجی عنوان یک مؤلفه اصلی طراحی استفاده کنیم ، اما نمونه هایی در اینجا وجود دارد.