
برای کسبکارهای کوچک و بزرگ درک رقابت و پیچیدگیهای بازار آنلاین بسیار مهم است. اگر شما میخواهید کسب و کار آنلاین خود را تبلیغ کنید و لید و فروش بیشتری کسب کنید، متدهای زیادی در حوزه SEO، تبلیغات کیکلی (PPC)، بازاریابی اینفلوئنسرها و... وجود دارد که میتوان آنها را به کار گرفت.
با این حال، SEO یکی از موثرترین متدهایی است که با آن میتوانید ترافیک با کیفیت و ارزان به سمت سایت خود بکشانید. در تحقیقی نشان میدهد وب سایتهایی که در رتبه اول گوگل هستند، بیش از 30 درصد ترافیک کلیکی و ارگانیک متعلق به رنک اول در نتایج سرچ گوگل است. امروزه، گرداندن یک کمپین بازاریابی موفق، بسیار سخت از چیزی است که بنظر میرسد. رقیبان زیادی در بازار برای مخاطبان و کلیدواژههای یک سان رقابت میکنند؛ بنابراین بسیار حیاتی است تا از هر گونه اشتباه در حوزه SEO جلوگیری کنیم تا ترافیک وبسایتمان را به شکل افزایش دهیم و از قِبَل آن با نرخ بازگشت معقولی به افزایش سرمایه برسیم. سئو نردبانی حیاتی است برای بازاریابان دیجیتال که برای بالا رفتن از آن باید دانش خود را افزایش دهند و مهارتهای خود را بالا ببرند تا بتوانند در بازی SEO برنده شوند.
حالا، 8 اشتباه سئو که باید از آن دوری کنیم.
1. درست نکردن لینکهای خراب
لینکهای خراب یکی از مهمترین فاکتورهایی هستند که باعث میشوند رتبه موتور جستو وب سایت ما شدیدا افت کند. از این رو، بیتوجهی به لینکهای خراب برای رشد سایت شما مرگ آور است. ابتدا، بیایید ببینیم لینکهای خراب اصلا چه هستند. به شکل ساده لینک خراب صفحهای است که وجود ندارد. صفحه یاد شده مشکلی ایجاد نمیکند، اما لینکهایی وجود دارند که به این صفحه اشاره میکنند. رباتهای موتور جستجو دوست ندارند به صفحهای بربخورند که حاوی خطای 404 است، چرا که وقتشان را تلف میکند!
لینک خراب زمانی رخ میدهد که صفحهای حذف شده، اما هنوز لینک آن در جای دیگری وجود دارد. یا مثلا لینک صفحه (URL) با اشتباه املایی لینک شده. وب سایت شما میتواند به تعداد لینکهای داخلی خراب لینک خارجی خراب داشته باشد و شما میتوانید با ابزارهای تحلیل لینکهای خراب مانند Screaming Frog به تحلیل این لینکها بپردازید و آنها را درست کنید. هنگامی که شما لیستی از لینکهای شکسته را پیدا کردید، آنگاه میتوانید یکی یکی آنها را حذف کنید و یا درستشان کنید.
2. صفحات و محتوای بی ارزش
همانطور که یک بازاریاب دیجیتال گفته است و یحتمل شما هم شنیدید: "محتوا پادشاه است" محتوا چیزی است که وب سایت شما را از سایر وب سایتها متمایز میکند. محتوای با کیفیت شامل مواردی مانند چک لیست، کوییز و اینفوگرافیکهای تعاملی است. اگر وب سایت شما کوچک است، بر روی کیفیت وب سایت خود تمرکز کنید. اگر وب سایت شما بزرگ است و صفحات زیادی دارد، باید زمان بیشتری بگذارید، تا محتوایتان با کیفیت شود. وب سایتی که دارای محتوای خوب و مناسب باشد، مخاطبان را در مشتش میگیرد، باعث افزایش وفاداری میشود و کاربران بیشتری را به سمت سایت شما میکشاند.
اگر شما سعی کنید تا وب سایتی را در گوگل index کنید که هیچ ارزشی برای کاربران نداشته باشد، آن وقت پیام زیر را در search console دریافت خواهید کرد.
گوگل و سایر موتورهای جستجو ممکن است وب سایت شما را به خاطر داشتن چنین وب سایتهایی جریمه کنند و این باعث میشود تا رنک وب سایت شما به ازای کلید واژههای مشخص کم شود.
3. استفاده از کلید واژههای نامناسب
کلید واژهها قلب حیاتی در کمپین بازاریابی سئو است. کلیدواژهها به رباتهای موتورجستجو میفهمانند که محتوا و اهداف یک کسب و کار چیست. خیلی از کسب و کارهای کوچک در زمینه انتخاب کلید واژه صحیح دچار شکست میشوند، که حاصلش رنک گرفتن وب سایت به ازای کلید واژههایی است که اصلا مناسب نیستند. علت این اتفاق عدم جستجو صحیح و دقیق در حوزه تحقیق کلمات کلیدی است. تحقیق کلمات کلیدی به ما کمک میکند تا بفهمیم کدام کاربران چه کلمات کلیدیای را سرچ و دنبال چه چیزی هستند. برای مثال اگر شما وب سایتی مانند کدنگار دارید، کلمات کلیدی شما باید مرتبط به SEO، سرویسهای نوشتن محتوا، لینک سازی، سئو محلی، بازاریابی شبکههای اجتمای، طراحی سایت و... باشد.
4. حضور ضعیف در شبکههای اجتماعی
اگر میخواهید محتوایتان را تبلیغ کنید، شبکههای اجتماعی یکی از بهترین جاهایی است که در کمترین زمان محتوای شما در آن دیده میشود. خیلی کسب و کارها با عدم حضور در شبکههای اجتماعی دچار بزرگترین اشتباه میشود. بر اساس یک تحقیق، بیش از 1 میلیارد کاربر فعال در اینستاگرام وجود دارد، و بیش از 100 میلیون تصویر و ویدیو هر روز در اینستاگرام آپلود میشود. شبکههای اجتماعی فقط برای این خوب نیست که ترافیک رایگان خوبی به سمت سایت شما سرازیر شود، بلکه کمک میکند تا محتوای شما در شبکه اجتماعی رنک بالایی بگیرد.
بیشتر بازاریابان دیجیتال همنظراند که سیگنالی که از شبکه اجتماعی به سایت شما میآید، یکی از مهمترین منابعی است که به آن میتوانید به سایتتان بروید.
5. سئو داخلی ضعیف
همانطور که میدانید، دو نوع سئو وجود دارد: سئو داخلی و سئو خارجی. خیلی از بازاریابان سعی میکنند تا فقط بر سئو خارجی تمرکز کنند و سئو داخلی را فراموش میکنند. وقتی شما یک وب سایت را میسازید، بسیار ضروری است که عناوین ، meta descriptions و meta tagها را درست تنظیم کنید. چند تا از رایجترین خطاها در سئو از این قرار اند:
* نبود کلیدواژه مناسب در عنوان و meta description
* عنوان و توضیحات بیش از حد طولانی
* ناخوانایی و سخت خوان بودن محتوا
محتوای شما، عنوان شما و meta description شما باید منحصر به فرد و جذاب باشد به گونهای کاربر را مجاب کند تا بر روی لینک شما کلیک کند.
6. پروموت نکردن مقالات و پستها
احمقانه است اگر فکر کنیم، محتوای ما به صرف خوب و غنی بودن توسط دیگران دیده میشود. نه این گونه نیست! محتوای شما زمانی به خوبی دیده میشود که هزاران فالوئر در شبکههای اجتماعی داشته باشید و بتوانید محتوایتان را تبلیغ کنید. تبلیغ نکردن محتوا یا پست شما در ابتدا، مرگبارترین و رایجترین اشتباهی است که هر کسب و کاری میتواند آن را مرتکب شود.
شما نباید برای اشتراک گذاری محتوایتان دو دل باشید. تولید یک محتوای خوب صبر و زمان زیادی میبرد و اگر کسی محتوای شما را نبند، تلاش شما به هدر خواهد رفت. در زیر به راههایی که میتوانید با آن محتوایتان را تبلیغ کنید میپردازیم:
- محتوایتان را هم در صفحههای شخصی و هم در صفحههای کسب و کاری خود منتشر سازید.
- محتوایتان را در دیگر پلتفرمها مانند فیسبوک، پینترست، توییتر و لینکدین منتشر سازید.
- به افرادی که در خبرنامهتان عضو شدند، ایمیل بزنید و محتوایتان را برای آنها بفرستید.
- در دیگر شبکههای اجتماعی پُست مهمان تولید کنید.
7. نداشتن برنامه منظم برای تولید محتوا
خیلی مهم نیست که هر روز مقاله منتشر کنید یا هفتهای یک بار، آنچه مهم است داشتن برنامه منظم برای تولید محتواست. قبل از ایجاد هر نوع برنامه بازاریابی، خیلی مهم است که بر روی نوشتن یک برنامه برای تولید محتوا تمرکز کنید. نکته مهم دیگر این است که باید به برنامه یاد شده، تحت هر شرایطی پایبند باشید.
اگر قرار است ماهی یک بار، یک مقاله تولید کنید، پس سعی کنید به شکل منظم این کار را انجام دهید و یک ماه را جا نیندازید؛ چرا که این کار تاثیر مخربی بر روی سئو وب سایت شما خواهد داشت. تولید محتوای مستمر یکی از معیارهای مهم برای یک وب سایت است تا در موتور جستجوی گوگل یا هر موتورجستجوی دیگری رتبه بگیرد. بنابراین هر کسب و کاری باید یک برنامه مناسب برای تولید محتوا به منظور رتبه گیری از گوگل داشته باشد.
8. داشتن وب سایتی کند
سرعت یکی از اولیهترین معیارهای الگوریتم سئو برای رتبه دادن به یک وب سایت است. موتورهای جستجو سعی دارند تا فضای وب را فضایی سریع کنند و برای رسیدن به این هم از هیچ تلاشی دریغ نخواهند کرد. وب سایتی که سریع تر لود شود، نه تنها نرخ پرش کم و نرخ تبدیل زیادی خواهد داشت، بلکه به طور کلی تجربه کاربری بالایی را نصیب کاربر خواهد کرد. یک تحقیق نشان میدهد بیش از 53 درصد کاربران، بیش از 3 ثانیه برای لود شدن یک وب سایت صبر نخواهند کرد. یک وب سایت سریع بازدیدکنندگان بیشتری را دریافت میکند و طبعا به همین خاطر رنک بالاتر و ترافیک بیشتری را جذب خواهد کرد.
حرف آخر
اگر شما کسب و کار آنلاینی دارید و ناخودآگاه مرتکب اشتباهاتی که در بالا آنها را گفتیم میشوید، بهتر است آستین بالابزنید و این اشتباهات را اصلاح کنید. تشخیص اشتباهات سئو و انجام اقداماتی برای بهبود آنها به بهبود سئو شما به طور کلی کمک خواهد کرد. حتما در این راه از اقدامات مناسب سئو بهره بگیرید و از هیچ راه میانبر و نا صحیحی منند سئو کلاه سیاه برای بهبود سئو خود استفاده نکنید، چرا که این راه حلها تاثیری منفی در بلند مدت بر وب سایت شما خواهند داشت. شما همچنین میتوانید برای بهبود سئو وب سایت خود از خدمات مشاور سئو شرکت ما یعنی کدنگار استفاده کنید.