
الگوریتم گوگل دنس (Google Dance) چیست؟
این سوال غلط است! باید بگوییم الگوریتم گوگل دنس چه بود. چون گوگل دیگر با سایتها نمیرقصد. هنوز بعضی کسب و کارهای سئو در ایران در مطالبشان از این الگوریتم حرف میزنند و میگویند گوگل همچنان با سایتها میرقصد! و از الگوریتم Google Dance یا Panda Dance استفاده میکند. اما این حرف دیگر معنایی ندارد. گوگل دیگر رقاص بودن را کنار گذاشته است. اما الگوریتم گوگل دنس چه بود؟ و چرا بعضی سایتهای ایرانی بر روی آن تاکید دارند؟
گوگل دنس الگوریتمی بود که گوگل به طور میانگین در 30 روز یک بار (یعنی حدودا سالی 10 بار) الگوریتمهایش را به منظور تست بهبود میبخشید و این بهبود باعث میشد، مثلا وب سایتی که به ازای کلمه کلیدی x در رتبه 2 قرار داشت، به رتبه 300 سقوط کند. این الگوریتم باعث میشد که مدیران وب سایتها به دلهره و نگرانی بیفتند و شروع به تغییرات ناگهانی وب سایتشان کنند. بخصوص وقتی این الگوریتم با تغییراتی در وبسایتشان مقارن میشد. مثلا مدیر وب سایتی تغییر جزئی در وبسایتش میداد و میدید که رتبه وب سایتش به طور ناگهانی سقوط کرده است و فکر میکرد تغییر جزئی فوق باعث سقوط وب سایتش شده است، برای همین دست به تغییرات غلطی در وب سایتش میزد. در صورتی که اگر مدیر فوق کمی صبر میکرد بعد از چند روز وب سایتش به جایگاه سابقش بر میگشت.
علت نام گذاری این الگوریتم ماهیت ناگهانی بودنش بود. در واقع این الگوریتم دست وب سایت را میگرفت و 100 پله سقوطش میداد و بعد از چند روز آن را به جای اولش باز میگرداند. مثل عاشقی که در هنگام رقص معشوقش را به دور پرتاب میکند و بعد دوباره او را در آغوش میگیرد.
الگوریتم گوگل دنس به خاطر اینکه تاریخ زمانی مشخصی نداشت، مخاطبان را بسیار گیج میکرد و باعث میشد که مخاطبان ندانند چه بلایی سر وبسایتشان آمده است، برای همین گوگل دیگر از این الگوریتم استفاده نمیکند و این الگوریتم یک الگوریتم منسوخ شده است.
آیا گوگل الگوریتمهایش را دیگر بهبود نمیدهد؟
گوگل هر روز الگوریتمهایش را بهتر میکند ولی شیوه آن تغییر کرده است و بهتر شده است. در واقع علت رخدادن پیامدهایی مثل پاندا دنس یا گوگل دنس این بود که تغییراتی که گوگل اعمال میکرد بسیار بزرگ و ناگهانی بود و برای همین ماهیت رقصیدن و البته گیج کننده پیدا میکرد. برای همین گوگل حالا تغییرات جزئی را به شکل پیوسته اعمال میکند و تستهایش را هر روز دقیقتر نسبت به گذشته انجام میدهد. همچنین به خاطر الگوریتمهایی مانند رنک برین و استفاده از رباتهای هوش مصنوعی گوگل به شکلی آرام اما مستمر خودش را بهبود میبخشد.
چرا برخی از سایتهای ایرانی بهینه سازی وبسایت و سئو بر روی این الگوریتم تاکید دارند؟
متاسفانه معمولا منابع این سایتها از روی یکدیگر و سایتهای فارسی است و از مقالات به روزی بهره نمیبرند. برای همین به شما توصیه میکنیم اطلاعاتتان را درباره سئو و بازاریابی دیجیتال از منابع انگلیسی سرچ کنید. ما هم در وب سایت کدنگار سعی میکنیم بهترین مقالات و به روزترین مقالات را از معتبرترین وب سایتها مانند Moz، IMpact و گزارشهای گوگل تهیه کرده و برای شما ترجمه و تالیف نماییم