
سرواژه E-A-T یک مجموعه دستورالعمل است که در سال 2019 توسط گوگل ارائه شد. این دستورالعمل یا Guideline به گوگل کمک میکند تا بر اساس آن، کیفیت وبسایتها را تعیین کنند. البته باید دقت داشته باشیم که E-A-T به شکل مستقیم و در کوتاه مدت بر روی وبسایت شما تاثیر مثبت یا منفی نمیگذارد، بلکه این دستورالعمل به گوگل کمک میکند تا الگوریتمهایش را بهبود ببخشد. پس اگر میخواهیم در دراز مدت وبسایتمان بهینه شود، باید به دستور العملهای E-A-T توجه کنیم. E-A-T در آینده تاثیر زیادی بر روی سئو وب سایت شما خواهد داشت.
سرواژه E-A-T مخفف چیست؟
در دستورالعمل یاد شده گوگل سه معیار Expertise یا تخصص، Authoritativeness یا اعتبار داشتن، Trustworthiness یا صحت را برای کیفیت دادن به یک صفحه مورد بررسی قرار میدهد. دقت کنید که این کیفیتسنجی بیشتر برای محتوای سایت مطرح است تا سایر موارد سایت مانند طراحی یا سرعت سایت. (برای اطلاعات بیشتر درباره سیستم مدیریت محتوا میتوانید به این مقاله مانیز مراجعه کنید) همچنین گوگل اعلام کرده دستورالعمل E-A-T بیشتر برای وبسایتهایی در حوزه سلامت، ورزشی، تغذیه و مواردی از این دست که اعتبار مطالب آنها مهم اند، کاربرد بیشتری دارد، اما سایر وبسایتها نیز نباید از آن غافل شوند.
معیار تخصص یا Expertise
مطالب زیادی در حوزه سلامت در فضای وب وجود دارد، کدام یک معتبر اند؟ شما دوست دارید مطلب یک نویسنده تولید محتوا در حوزه سلامت را بخوانید یا به مطلب نوشته شده توسط یک پزشک مجرب یا یک متخصص علوم ورزشی اعتماد کنید؟ مطمئنا گزینه دوم. گوگل باید بتواند تشخیص دهد که نویسنده مطلب شما، یک متخصص است. در واقع مطلب شما اگر در حوزه سلامت نوشته شده است، بهتر است یک پزشک آن را بنویسد. یا یک ورزشکار درباره یک مطلب تخصصی ورزشی مطلب منتشر سازد. اما یک سوال وجود دارد، این چقدر امکان دارد؟ چقدر امکان دارد تا یک متخصص درباره یک مطلب حرف بزند؟ احتمالش کم است. یعنی اگر بخواهیم یک پزشک یا یک متخصص تولید محتوا کند، هم هزینه بر است، هم زمان بر. پس راه حل چیست؟ : توصیه بر این است که مطالب شما توسط یک متخصص یا گروه متخصصان تائید شود. در واقع میتوانید زیر مطالبتان بنویسید تائید شده توسط فلان شخص، بعد به صفحه اینترنتی آن شخص لینک دهید یا برای آن یک صفحه درست کنید تا اعتبار مطالبتان سنجیده شود.
معیار اعتبار یا Authoritativeness
این که یک متخصص، مطلب وبلاگ شما را نوشته باشد، لازم است، اما کافی نیست. درواقع صفحه یا مطلب شما باید اعتبار داشته باشد و آن نویسنده توسط کاربران و مردم هم مقبولیت و اعتبار داشته باشد، این اعتبار از دو جهت به دست میآید:
· بک لینک ویژه: گرفتن بک لینک از وب سایتها بسیار مهم است و به اعتبار صفحه شما کمک میکند، اما این بک لینک گیری با بک لینک گیریهای مرسوم و رایج فرق دارد. در واقع در این بک لینک گیری شما باید از وب سایتها و صفحاتی لینک بگیرید که به محتوای شما مربوط اند. مثلا از پیج یک متخصص پزشکی لینک بگیرید و یا مثلا از صفحه بخش ورزشی یک روزنامه معتبر.
· تعداد بازدید بالا و نرخ پرش پایین: این دو معیار هم مانند بسیاری از حوزههای سئو سایت در اینجا نیز مهم اند. پس هرچه بازدیدتان بیشتر باشد و مخاطبان مطالبتان را بیشتر بخوانند و یا مثلا مطالب شما را بیشتر Like کنند، مطلب شما با ارزش تر خواهد بود.
معیار صحت یا Trustworthiness
اینترنت پر است از مطالبی که صحتشان معلوم نیست. چگونه مطالب معتبر و صحیح بنویسیم؟ و چگونه به گوگل بگوییم مطالبمان معتبر است. برای این کار چندین روش وجود دارد که در ادامه به آنها میپردازیم:
- اعتبار برند و کسب و کار: سعی کنیم برندمان کم اعتبار نشود. کسی نباید در شبکههای اجتماعی از خدمات ما بد بگوید، بلکه بالعکس باید سعی کنیم بازخوردهای مثبت از مشتریان و مخاطبان خود را منتشر کنیم. همچنین باید اطلاعات کاملی از خدمات خود در وب سایتمان قرار دهیم تا مشتریان همه چیز را به خوبی بدانند.
- اطلاعات تماس: ما نباید یک شرکت یا یک کسب و کار گم نام باشیم. باید به کاربر بگوییم همیشه میتواند با ما تماس بگیرد. استفاده از رباتهای سخن گو هوشمند و استفاده از اپراتور روابط عمومی آنلاین هم بسیار مهم است.
- مراجع و مآخذ: اگر مطالبتان تخصصی است، حتما منابعتان را بگویید. همچنین در محتواهای علمی حتما محتوایی کامل ارائه دهید و به شکلی کاملا علمی بنویسید تا مخاطب مطالب شما را به خوبی درک کند و صحت آن را بفهمد.
- تبلیغات مزاحم: اگر در وبسایت خود تبلیغ دارید، حتما مراقب باشید تبلیغات وب سایت شما، کاربرانتان را اذیت نکند. تبلیغات نباید مزاحم خواندن مطلب اصلی توسط مخاطبان شما بشود.