
افزونهها و اکستنشن گوگل کروم یکی از موارد مهمی است که برای سئو سایت خود نباید از آن غافل شوید. ما در این مقاله قصد داریم به چند اکستنشن کاربردی سئو بپردازیم.
این اکستنشنها یا همان افزونههای کروم را به طور کامل توضیح خواهیم داد تا بتوانید از کاربردهای آنها اطلاع پیدا کرده و از آن برای بهتر کردن سئو سایت خود استفاده نمایید.
معرفی چند اکستنشن کاربردی SEO
افزونههای گوگل کروم، سئو سایت را به هر چه بهتر شدن نزدیک میکند. در حقیقت افزونهها و اکستنشنهای سئو، به شما کمک میکند تا در سئو کردن سایت خود درستتر عمل کرده و سریعتر نتیجه بگیرید. همچنین میتوانید رقبای خود را از نظر عملکرد، به سرعت تجزیه و تحلیل کنید. نتایج و ایدههای زیادی را نیز برای بهینه سازی سایت خود به دست آورید.
تعداد زیادی افزونه و اکستشنهای گوگل ارائه شده است که میتوانید از آنها استفاده کنید. با توجه به گوناگونی و تنوع زیاد این افزونهها، ما در این مقاله به چند اکستنشن کاربردی سئو که از بهترینها به شمار میرود، اشاره خواهیم کرد.
Keyword Everywhere
این افزونه یکی از چند اکستنشن کاربردی سئو رایگان است که اطلاعات خوبی را در ارتباط با کلمات کلیدی به شما ارائه میدهد. با استفاده از آن میتوانید دادههای زیادی را از سایتهای رقیب به دست آورید. این افزونه اطلاعاتی را در ارتباط با کلمات کلیدی به کار برده شده در سایتها به شما نشان میدهد.
مواردی مثل تبلیغات ادوردزی که روی کلمات کلیدی انجام شده است و میزان جستجوی کلمات کلیدی در هر ماه را نشان میدهد. افزونه Keyword Everywhere به شما این امکان را میدهد که در همان زمان که در وب سایتی حضور دارید و در حال اسکرول و مرور آن هستید، کلمات کلیدی آن را نیز بررسی کنید.
Moz bar
موزبار یکی از چند اکستنشن کاربردی سئو است که به شما در تجزیه و تحلیل سایتهای رقبا، کمک زیادی میکند. این افزونه توسط شرکت moz ارائه شده است که امکانات زیادی را در اختیار کاربران قرار میدهد.
نصب افزونه موزبار این امکان را ایجاد میکند که اطلاعاتی چون PA و DA سایتها به شما نشان داده شود. یعنی بدین ترتیب وارد هر صفحهای در گوگل شوید، میتوانید این اطلاعات را مشاهده کنید.
نصب اکستنشن موزبار به راحتی و سادگی قابل انجام است. برای این منظور لازم است که وارد سایت آن به آدرس https://moz.com شده و در آن عضو شوید. سپس افزونه را دانلود کرده و بر روی گوگل کروم نصب کنید.
افزونه SimilarWeb
در این قسمت میخواهیم یکی دیگر از بهترین افزونههای گوگل را بررسی کنیم که سئوکاران به آن علاقه زیادی دارند.افزونه SimilarWeb مورد توجه زیادی قرار گرفته است، زیرا که با ارائه اطلاعات مفیدی میتواند، ایده های مختلفی برای تعیین استراتژیهای جدید بهینه سازی سایت را به سئوکاران بدهد.
اطلاعاتی که این افزونه در اختیار کاربران میگذارد، شامل موارد زیر است:
- ترافیک وب سایت
- رتبه وب سایت
- نرخ کلیک وب سایت
- رتبه کلمات کلیدی
- منبع ترافیک و منبع ورودی کاربران به سایت
با داشتن این اطلاعات به خوبی میتوانید سایت رقیب را بررسی کنید و از آن در جهت گرفتن ایده و تعیین استراتژیهای درست برای سایت خود بهره بگیرید. برای مثال وقتی شما بدانید در سایت رقیب چه کلماتی میزان جستجو بیشتری داشتند. وقتی اطلاع داشته باشید که کاربران با چه کلماتی و از چه طریقی وارد سایت شدهاند، میتوانید به ایدههای خوبی برای سایت خود دست پیدا کنید.
افزونه Seo Meta in 1 Click
افزونه Seo Meta in 1 Click در میان چند اکستنشن کاربردی سئو، برای دادههایی همچون متا دیسکریپشن مورد استفاده قرار میگیرد. این افزونه اطلاعات اصلی و بسیار مفیدی را در مورد سایتها( منظور هر سایتی که مد نظر شما باشد) ارائه میدهد.
افزونه Seo Meta in 1 Click مواردی مثل آدرس URL، متا دیسکریپشن، تمامی عنوانهای سایت، تعداد تصاویری که برای آنها ویژگی alt در نظر گرفته نشده، عکسهای با ویژگی alt، تگهای h1،h2،h3و...، لینکسازی داخلی و تعداد آنها، طول توضیحات و تگ کنونیکال را به کاربران ارائه میدهد.
با داشتن این اطلاعات میتوانید به راحتی سایت رقیب را از نظر سئوی داخلی و سئوی تکنیکال مورد بررسی و تحلیل قرار دهید.
افزونه BuzzSumo
از این اکستنشن برای بررسی سئو سایت خود و بک لینکهایی که دریافت کردید، میتوانید استفاده کنید. همچنین می توانید اطلاعاتی را در ارتباط با شبکههای اجتماعی به دست آورید. یعنی شما میتوانید محتواهای مختلفی را در صفحات گوناگون از شبکههای اجتماعی بررسی کنید و سپس محتواهای مدنظر خود را پیدا کنید. با این افزونه میتوانید محتواهای سایت خود را از طریق شبکههای اجتماعی به اشتراک بگذارید.
افزونه Hunter
از افزونه Hunter برای پیدا کردن شماره تلفن، آدرس ایمیل و این قبیل اطلاعات استفاده میشود. با این افزونه میتوانید به وبسایت مورد نظر خود مراجعه کنید و به راحتی اطلاعات و دادههای تماس مثل آدرس، شماره تلفن، آدرس شبکههای اجتماعی و آدرس پست الکترونیک را به دست آورید. برخی از امکانات اصلی این افزونه رایگان است، اما برای استفاده از تمامی امکانات و قابلیتهای آن باید پول پرداخت کنید.
افزونه Google Trends
گوگل ترندز نیز یکی دیگر از چند اکستنشن کاربردی سئو است که به صورت رایگان میباشد. قسمتی از گوگل وب مستر تولز به شمار میرود. استراتژیستهای سئو برای پیدا کردن کلمه کلیدی و بررسی میزان سرچ آنها از این ابزار استفاده میکنند.
ابزار گوگل ترندز این امکان را ایجاد میکند که کارشناسان سئو دو یا چند کلمه کلیدی را با یکدیگر را از نظر میزان سرچ در یک نمودار مشاهده کنند. بدین شکل بتوانند بهترین کلمه کلیدی را انتخاب کنند.
با توجه به اینکه ابزار گوگل ترندز، میزان جستجو کلمات بر حسب مناطق جغرافیایی مثل شهرها و کشورها را نیز نشان میدهد، برای سئو محلی سایت، میتواند بسیار مفید باشد.
افزونه Ahrefs
برای استفاده از تمامی امکانات افزونه Ahrefs باید برای هر یک ماه هزینهای میزان 99 دلار پرداخت کنید. این یکی از پیشرفتهترین ابزارهای سئو است که اطلاعات خیلی جزئی تری را در مورد سایتهای رقیب ارائه میدهد. همچنین مواردی که برای پیشرفت سایت شما موثر باشد، پیشنهاد میدهد. این پیشنهادها، مواردی مثل کلمات کلیدی مناسب و لینکها خواهد بود.
افزونه Check My Links
چک کردن لینکهای سایت یکی از اقدامات مهم در سئوی سایت است. شما باید هر چند وقت یکبار تمامی لینکهای سایت خود را بررسی کنید و اگر مشکلی در لینکها وجود داشت؛ آنها را رفع کنید.
ابزارهایی مثل Check My Links که جز چند اکستنشن کاربردی سئو به شمار میرود، میتواند شما را برای انجام این کار یاری کند و امکان بررسی لینکهای سایت را در زمان کوتاه ایجاد نماید.
اگر میخواهید لینکهای سایت خود را به سرعت بررسی کنید و لینکهای شکسته را شناسایی نمایید، میتوانید این افزونه را که رایگان بوده بر روی گوگل کروم نصب کنید.
افزونه NoFollow
آیا در مورد لینکهای نوفالو و فالو چیزی شنیدهاید و با مفهوم آن آشنایی دارید؟ اگر یک سئوکار باشید، قطعا با این موارد آشنایی دارید. اگر هم تازه وارد دنیای سئو شدهاید و از آن اطلاعاتی ندارید، ما در اینجا در مورد آن به شما خواهیم گفت.
لینکهای فالو به لینکهایی در سایت گفته میشود که خزنده و رباتهای گوگل آنها را بررسی کرده و با توجه به کیفیتی که آن لینکها دارند، امتیاز مثبت و یا منفی میدهد. لینکهای نوفالو اما لینک هایی هستند که توسط ربات گوگل بررسی نمیشوند، از این رو هیچ گونه امتیاز مثبت و یا منفی را نیز دریافت نمیکنند.
در واقع لینکهای نوفالو را خود شما باید تعیین کنید. هر کدام از لینکهایی از سایتتان که نمیخواهید توسط گوگل بررسی شوند را میتوانید به حالت نوفالو در آورید. برای انجام این کار باید تغییراتی را در کد نویسی اعمال کنید، یا در وردپرس گزینه نوفالو را برای لینک مورد نظر خود فعال کنید.
حال افزونه NoFollow چه کمکی خواهد کرد؟ این افزونه میتواند تمامی لینکهای نوفالو سایت را به شما نشان دهد. کد گذاری صفحات نوفالو را بررسی میکند که آیا کدگذاری آن به درستی انجام شده است یا خیر.
جمع بندی
اکستنشن و افزونههای سئو بسیار متنوع است. ما در این مطلب به چند اکستنشن کاربردی سئو که مورد استفاده بیشتری قرار میگیرد و برای سئو سایت میتواند بسیار کمک کننده باشد، اشاره کردیم. امیدواریم بتوانید از این ابزارها برای هرچه بهتر شدن سئوی سایت خود بهره بگیرید.